U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Obstacle Ride & Run

Dit jaar organiseren we voor het eerst een Obstacle Ride & Run. Tijdens de Ride & Run vorm je als ruiter met paard/pony een team met een hardloper of fietser. Als team leg je de gehele route af, ideaal voor ouder/kind combinaties of DE kans om je vriend/vriendin nu eens ècht te betrekken bij een ‘cross’.

De Ride & Run bestaat uit twee te rijden korte lussen van in totaal ca. 5 km. De 1e lus bevat geen hindernissen. Na voltooien van de 1e lus kom je terug op het hoofdterrein en meldt je je paard aan bij de veterinaire controle. Als je paard/pony wordt goedgekeurd, kunnen jullie je klaar gaan maken voor de 2e lus. De 2e lus volgt dezelfde route als de ABC pony’s beginners cross. De hindernissen op deze route staan op een hoogte van 60-70 cm. Niemand móét iets springen, maar je mag van de ABC-B route (samen) alles proberen te springen. Wat we vooral belangrijk vinden is veiligheid! Lukt het niet of vind je een hindernis nog te spannend, vervolg dan gewoon de route (ons oefenterrein is de rest van het jaar beschikbaar voor trainingen). Als je de volledige route hebt volbracht en samen de finishlijn gepasseerd bent, biedt je je paard/pony nogmaals aan bij de veterinaire controle.

Regels tijdens de Obstacle Ride & Run

  • De ruiter draagt verplicht een bodyprotector en veiligheidscap;
  • Je dient een rugnummer te dragen waarbij het gebruik van een rugnummerdrager erg is aanbevolen;
  • Het paard of de pony wordt vòòr en ná de 2e lus aangeboden voor een veterinaire controle;
  • Aanwijzingen van hindernisjury’s en (in het parcours) aanwezige officials worden opgevolgd;
  • Het is verboden hindernissen te springen die niet bij de ABC-B route behoren.
  • Langzamere teams geven snellere teams ruime gelegenheid tot passeren. Je mag andere teams niet hinderen.
  • Er wordt een nader te bepalen maximale rijtijd gehanteerd. Als de tijd om is, wordt je geacht de route direct te verlaten en de kortste weg naar de finish te volgen. Hiermee willen we voorkomen dat er zich te veel combinaties gelijktijdig in het parcours begeven, hetgeen voor onveilige situaties kan zorgen.  
  • Vermeldt bij je aanmelding of je wilt deelnemen als Ride & Run of Ride & Bike team.
  • Er wordt geen klassement opgemaakt. De resultaten worden wel online gepubliceerd.
  • Inschrijfgeld bedraagt €20,- (vooraf overmaken)

Omdat dit voor ons als organisatie nog nieuw is, willen we het aantal inschrijvingen beperkt houden. Schrijf je dus op tijd in! Vol = Vol

Inschrijven kan via inschrijven@sgw-ysselsteyn.nl