PSV Ysselsteyn

Wie we zijn

PSV Ysselsteyn is een paardensportvereniging welke bestaat uit Rijvereniging de Peeldravers en ponyclub De Welshruiters.

PSV Ysselsteyn is een veelzijdige vereniging wat ook tot uiting komt in de activiteiten van de leden. Zowel in de dressuur- en springring of op eventingwedstrijden staan zij hun mannetje.

Daarnaast wordt er regelmatig een viertal samengesteld, met als hoogtepunten deelname aan de kür op muziek op Indoor Brabant in 2016 en een bronzen medaille op de Nederlandse Kampioenschappen in 2019.

Wat we doen

De vereniging maakt gebruik van het oefenterrein aan de Puttenweg. Dit oefenterrein bestaat uit een dressuurbaan (100x25) en een springterrein met een volledig springparcours. In de direct aangrenzende bossen staan diverse eventinghindernissen.

In verenigingsverband worden er elke week dressuur- en springlessen gegeven. In de wintermaanden wijken we uit naar een indoor rijhal.

Contact

Als je interesse hebt om lid te worden van onze vereniging of je hebt vragen voor ons, neem dan contact op met ons secretariaat, via secretariaat@psv-ysselsteyn.nl.

Bestuur

  • John Michels-voorzitter
  • Gerald Arts-vice-voorzitter
  • Gaby Kuijpers-secretariaat
  • Judith Gevers-penningmeester
  • Rianne Geelen-algemeen bestuurslid

Support ons en ontvang 5% korting op je bestelling bij Agradi met de code: YSSELSTEYN 5

Onze leden

Ik heb het prima naar m'n zin op de vereniging met gezellige mensen die superbehulpzaam zijn als je er als nieuweling komt.
Alice

Hallo, ik ben Alice en lid van de vereniging. We zijn twee jaar geleden uit Zuid-Holland verhuisd en hebben hier onze ‘paardendroom’ opgezet met onze paardjes Wilady Fiora en Pino. De rust en ruimte zijn heerlijk Ik heb het prima naar mn zin op de vereniging met gezellige mensen die superbehulpzaam zijn als je er als nieuweling komt.

Groetjes Alice Wilady Fiora en Pino

We zijn heel goed ontvangen door de vereniging en hebben het erg naar ons zin! Ook in de bouwploeg helpen we fanatiek mee
Yvette en Johan

Hoi, wij zijn Johan en Yvette. Sinds oktober 2020 wonen wij in Ysselsteyn en zijn we lid van de rijvereniging. Wij hebben elkaar leren kennen op de manege in Eindhoven en hebben daarna samen ons eerste paard gekocht. We waren al een poosje op zoek en werden toen beide verliefd op Vicky, een zwarte, toen 9 jarige merrie. Inmiddels wonen we al 9 jaar samen en hebben we 3 paarden, Vicky, Novy (een 4 jarige die we zelf met Vicky gefokt hebben) en sinds juni 2020 Tyr, een echte IJslander uit IJsland.

Na jaren samen in Geldrop gewoond te hebben zijn we op zoek gegaan naar ons droomplekje, aangezien we beide erg van paarden houden en ze erg graag aan huis wilden hebben zijn we op zoek gegaan naar een plek met voldoende ruimte en mogelijkheden. Naast onze eigen paarden hebben we ook een aantal pensionstallen en hebben we nog veel meer plannen voor de toekomst. Nadat de papieren hier in Ysselsteyn getekend waren zag ik een oproepje op de site van SGW Ysselsteyn dat er nog hulp nodig was voor het onderhoud van het terrein. Dit leek Johan en mij erg leuk en hebben contact opgenomen met Gerald. Zo zijn we in de bouwploeg beland. Met veel plezier hebben we meegeholpen aan de opbouw van de cross en ook heb ik met Vicky in de B mee gereden. Toch extra leuk om een cross te rijden waar je zelf aan mee gebouwd hebt! We zijn heel goed ontvangen door de vereniging en hebben het erg naar ons zin!

Groetjes Yvette en Johan

Onze vrijwilligers

Eén van onze trouwe vrijwilligers is Frans! Al jaar en dag betrokken bij de bouwploeg en elk jaar weet hij weer de mooiste nieuwe hindernissen te fabriceren.

We zijn ontzettend blij met al onze vrijwilligers